02 abr. Una ensaladilla russa de nivell
Hola a tots!
Recordeu la recepta que vàrem fer de la tonyina en escabetx? Doncs ha arribat el moment de fer servir aquesta tonyina per fer una ensaladilla russa que volem que sigui una mica més sofisticada i diferent. Una tapa clàssica que, qui més qui menys, ha fet alguna vegada i que avui portarem a un altre nivell amb la nostra tonyina i alguns altres tips i consells que us donarem.
Esteu preparats per fer una de les millors ensaladilles que heu fet mai? Som-hi!
Ingredients:
3-4 patates grans tipus monalisa
1 pastanaga gran
100 gr. de pèsol
100 gr. de mongeta verda
1/2 ceba tendra picada molt petita
2 ous durs
Maionesa
1 cc de mostassa en gra
Tonyina en escabetx (també podeu fer servir tonyina en oli) – Teniu la recepta a: Tonyina en escabetx
Per decorar: una mica de pastenaga crua a daus, piparres, unes rodanxes de cogombrets en vinagre
Sal i pebre
Elaboració:
Posarem una olla amb aigua i sal a bullir.
Mentrestant tallarem a daus la pastanaga i la patata. També tallarem la mongeta verda al biaix.
Primer tirarem la pastanaga, ja que serà la que més ens trigarà a coure i la deixarem 5 minuts. Seguidament afegirem la mongeta i els pèsols i els deixarem uns 5 minuts més. Finalment afegirem la patata i controlarem fins que veiem que esta cuita. El temps pot ser d’uns altre 5 minuts, però tot dependrà del tipus de patata i de la mida que feu els daus.
Un cop tinguem la verdura bullida la passarem a un colador i la refrescarem amb aigua freda.
Per altre banda, farem uns ous durs. Posarem aigua a una olla amb un grapat de sal i quan arrenqui el bull, afegirem els ous i els deixarem coure 8-9 minuts. Un cop parem el foc, els refrescarem rapidament amb aigua freda. Pelem, tallem a daus i reservem.
Quan tinguem la verdura freda, la barrejarem amb l’ou, la maionesa, la mostassa i afegirem aquest toc de ceba tendra picada, que us dic que li queda molt i molt bé. Rectifiquem de sal i pebre i la reservem a la nevera.
Per l’emplatat, tallarem uns dauets de pastanaga crua i unes rodanxes de piparra i de cogombret en vinagre.
Posarem una base al plat amb l’ensaladilla. Ho podem fer amb motllo o sense. Posarem per sobre la tonyina en escabetx, que previament haurem desfet en làmines i decorarem amb la pastanaga, la piparra, el cogombre i si ens agrada una mica de julivert.
Proveu a fer aquesta recepta. Us garantitzo que si la feu com us dic, la vostra ensaladilla passarà a ser una tapa de luxe.
Podeu veure el pas a pas amb la video recepta que penjarem al nostre IG.
Seguim per aquí!!! Molta força!!!