Tonyina en escabetx

Hola a tots!

Avui us ensenyem una recepta molt de confinament a la que li podrem donar molt bon ús, ja que tradicionalment aquest és un plat que es feia per mantindre el peix en conserva i aquesta recepta ens aguantarà molts dies a la nevera.

Nosaltres farem una tonyina, però si no disposeu de tonyina també ho podeu fer amb qualsevol altre peix com verat, bonítol o sardines.

I ja anem a per la recepta!

Ingredients:

600 gr. de llom de tonyina a daus
1 got d’oli d’oliva verge extra
1/2 got de vi blanc
1/2 got de vinagre
2 alls matxacats
1 ceba tendra picada petita
1 pastanaga tallada a daus petits
1 fulla de llorer
Uns grans de pebre negre
Farigola, romaní, 2 cc de pebre vermell dolç en pols i sal

Elaboració:

Posem una cassola al foc i afegim l’oli. Escalfem i afegim els alls, el llorer, els grans de pebre i les herbes aromàtiques. Deixem un parell de minuts i seguidament ja poden afegir la ceba i la pastanaga que deixarem uns minuts perquè s’estovi una mica sense que ens agafi color.

En aquest moment ja podem afegir el pebre vermell molt i el cuinarem uns segons, vigilant que no es cremi. Seguidament afegim el vi, el vinagre i una mica de sal i deixarem cuinar uns 5 minuts.

Posem sal a la tonyina i la tirem a la cassola. En aquest moment ja pararem el foc.

La tonyina s’acaba de coure amb l’escalfor residual i també per l’acció del vinagre. L’haurem de deixar reposar entre 12 i 24 hores i després ens aguantarà a la nevera bastants dies tot i que us dic que a casa meva no triga gaire a desaparèixer.

Aquesta tonyina us la podeu menjar sola, afegir-la amanides, fer entrepans … té moltes posibilitats, el que si us dic que per menjar-la, sempre millor que sigui tèbia o freda.

En quant podem us ensenyarem una recepta que farem amb aquesta tonyina, així que no ens perdeu la pista.

I mentrestant, mireu el video que us hem penjat a IG amb el pas a pas per no perdre detall.

Fins la propera!!!