09 abr. Macarrons amb xoriç
Hola amics!!!
Avui us portem una recepta de macarrons que hi cantaran els àngels i es que aquest plat si que podríem dir que és #foodporn total.
Seguiu les passes i aconseguireu un d’aquells plats que passaràn a formar part del vostre receptari habitual, ja que és fàcil i amb un resultat de sabor increïble.
Comencem!
Ingredients:
400 gr. de macarrons
Aigua abudant i sal per bullir la pasta
1 tros de xoriç tallat a daus
1 ceba de Figueres picada petita
1 tros de pebrot vermell tallat petit
1 porro tallat a làmines
1 all picat petit
1 cc de pebre vermell en pols (pot ser dolç, picant o de la Vera)
1 gotet de vi blanc
400 gr. de tomàquet tamitzat
1 fulla de llorer
Oli, sal, sucre i pebre
Formatge parmesà i emmental ratllat
Elaboració:
Posem una paella o cassola al foc amb una mica d’oli. Hi tirem el xoriç i el sofregim una mica. El decantem.
Seguidament afegirem la ceba i la deixem daurar lleugerament. Després afegirem el pebrot vermell i el porro. Ofegarem i tirarem l’all que sofregirem lleugerament. Afegirem la fulla de llorer i la cc de pebre vermell molt i cuinarem amb cura que no es cremi. En aquest moment abocarem de nou el xoriç i el got de vi blanc i deixarem reduir de nou a sec. El vi blanc ens donarà una acidesa molt interessant.
Un cop evaporat el vi blanc, afegirem el tomàquet i una mica de sucre i també deixarem evaporar l’aigua de vegetació. Rectificarem de sal i pebre i ja tenim la salsa preparada.
A part, en una olla gran, posarem aigua i abundant sal i portarem a ebullició. Courem la pasta seguint les instruccions del fabricant i procurant que ens quedi al dente. Escorrerem la pasta i l’avocarem a la salsa. Remenem i pasem a una font per anar al forn.
Cobrirem amb els formatges ratllats i gratinarem al forn.
I ja tenim un plat de pasta diferent amb el toc fumat que ens aportarà el xoriç. Fàcil, fàcil i bo, bo!!!
Atreviu-vos a fer aquests macarrons diferents als que fem sempre, segur que us sorprendran!
I mireu el pas a pas amb el video que us fem fet i penjat a Instagram.