07 abr. Gambes a l’allet a la nostra manera
Avui us volem ensenyar una tapa clàssica que nosaltres farem a la nostra manera.
La recepta habitual de les gambes a l’allet, es fa normalment amb alls laminats, però nosaltres li donarem un toc de finura, posant alls tendres, que a més estem en temporada. Si no ho heu provat mai, ara és el moment de fer-ho. Veureu que el resultat es un plat molt més equilibrat en el que l’all no predomina tant sobre les gambes.
Com quasi sempre, pocs ingredients, fàcil, ràpid i súper bo!
Ingredients:
250/300 gr. de gamba (Pot ser fresca o congelada i també pot ser un bon llagostí)
150 gr. d’alls tendres (Si no en teniu de frescos, també poden ser congelats)
1 bitxo (habitualment poso una caiena, però el que tingueu)
Oli d’oliva verge extra, sal i pebre
Elaboració:
En una cassola baixa o paella hi posem l’oli. Aquest ha de ser abundant.
Afegirem els alls tendres tallats en trossos d’uns 3 cm. Afegirem també el bitxo. Jo sempre dic que les gambes a l’allet han de ser picants, però es cert que si posem el bitxo des d’un bon inici, l’oli s’impreganarà bastant amb el picant, per tant, si vosaltres no sou molt amants de les coses gaire picants, us diria que el poseu quan ja tinguem una mica cuits els alls tendres.
Deixarem els alls tendres a un foc no massa alt, ja que es cremen amb molt facilitat, i esperarem a que comencin a agafar color.
Mentrestant pelarem les gambes i guardarem els caps per fer qualsevol altre recepta, com per exemple donar un sabor molt més potent a un fumet. Si el que disposeu es de gamba congelada, com es el meu cas ara mateix, aquest pas no caldrà i l’únic que haureu de fer es posar la gamba, ja descongelada, a sobre d’un paper de cuina absorvent, per retirar l’excés d’aigua i que quedin ben seques i posteriorment salpebrar.
En el moment que tenim l’all tendre al punt, apujem el foc a tope i tirem les gambes. Practicament ja les podem parar, perquè el que ens interessa es que no quedin massa fetes.
Servim en cassoleta de fang, que es millor si l’hem posat una mica al forn, perquè agafi temperatura.
I a menjar!!! només ens cal un bon tros de pa i una copeta de vi o una cerveseta per degustar aquesta recepta que se que us sorprendrà!
Ens veiem amb el pas a pas a IG!!!