Trufes de xocolata 70% amb taronja

Aquí us deixo aquesta senzilla i ràpida recepta per uns trufes de xoxolata. Si no us voleu perdre el pas a pas, podeu escoltar el podcast del programa de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci.

Programa El Cafè de La Garriga 03/11/2016 Minut 44:30

Aptes pels amants de la xocolata. Profones, aromàtiques i potents! Perfectes per servir com a petit four i per acompanyar un bon cafè. Un final espectacular per a qualsevol àpat!

Ingredients:

200 gr. de xocolata 70% cacau

50 gr. de mantega

75 ml. de nata 35% MG

1 Taronja petita (La ratlladura) o taronja confitada

2 c/s de Whisky (opcional)

Cacau pur en pols

Preparació:

Ratllarem la pell de la taronja o tallarem a daus molt petits la taronja confitada.

Si la cobertura de xocolata es en tauleta, la tallarem el més petita possible.

Escalfar la nata, la mantega i la ratlladura de taronja a foc suau fins que bulli. Retirarem del foc i afegirem la xocolata. Deixarem reposar un moment i barrejarem per tal de desfer la xocolata. Si no s’acaba de desfer, ho introduirem al forn microones uns segons i anirem barrejat fins que veiem que està completament fosa. Afegirem el licor.

Deixarem refredar fora de la nevera i finalment ho posarem a la nevera cobert amb film durant un parell d’hores, fins que la massa quedi espessa, però manejable.

Acabat:

En un bol ho posarem una mica de cacau pur en pols.

Anirem fent boletes irregulars de la massa. Les passarem per la xocolata en pols i ja les tenim acabades.

També les podem congelar i treure-les quan ens vingui de gust.

Opcions:

Les trufes les podeu també aromatitzar amb:

Una branca de canyella
Cardamom
Cardamom i llimona
Cardamom i taronja
Anís estrellat
Gingebre
Pebre de Jamaica
Pebre de Sichuan
Ají o xile