Timbal de mango, alvocat i gamba amb vinagreta de cítrics confitats - Àngels Càtering | Cuina amb personalitat

Timbal de mango, alvocat i gamba amb vinagreta de cítrics confitats

Hola a tots!

Feia dies que no feiem cap post, però avui no m’he pogut estar de compartir aquesta recepta d’una súper amanida amb tots vosaltres.

I es que ja se que amb el temps que ens esta fent aquesta primavera, potser les amanides encara no venen massa de gust, però en quant surti el solet i comenci a fer calor,  tingue aquesta recepta a mà i no deixeu de fer-la.

És fresca, elegant i compensada, vaja … una amanida de Festa Major!

I que us he de dir de la vinagreta? Que quan la proveu, ja no podreu viure sense ella!!!

També us deixem el podcast del programa d’Això no és Älmhult a on us expliquem tot amb molt de detall. No us el perdeu:

Programa Això no és Älmhult 16/5/18 Minut 31:00

INGREDIENTS: (Per a 4 persones)

1 mango
1-2 alvocats madurs
16-18 cues de gambes o llagostins pelades
Brots
Per la vinagreta:
1 llimona
1 taronja
150 ml. d’aigua
80 gr. de sucre
100 ml. d’oli
El suc de ½ llimona
El suc de ½ taronja
Herbes fresques (Fonoll, cerfull, cibulet, estragó …)

 

PREPARACIÓ:

En primer lloc prepararem la vinagreta. Traurem la pell de la llimona i  de la taronja amb un zester o ratllador de cítrics. La posarem en una olla petita juntament amb el sucre i l’aigua. Ho posarem a foc lent i ho deixarem coure uns 10 minuts. Ens ha de quedar una textura de melmelada.

Farem la vinagreta posant una parell de cullerades de la melmelada, l’oli, el suc de la llimona (si no voleu massa àcid, vigileu amb la quantitat), el suc de la taronja i les herbes que haguem escollit ben picadetes. Reservem.

Per altre banda, pelarem i tallarem el mango en daus de ½ cm. Farem el mateix amb l’alvocat i seguidament el reservarem amb una mica de sal, oli d’oliva i unes gotes de suc de llimona perquè no s’oxidi.

Courem les gambes en aigua ben salada. Bullirem màxim 1 minut i les decantarem a un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.

Les tallarem a trossets i en reservarem 4 per la decoració.

EMPLATAT:

Amb un motlle rodo farem una capa de mango, seguidament hi posarem l’alvocat i després les gambes. Acabarem amb uns brots i una gamba sencera i amanirem tot el conjunt amb la vinagreta de cítrics.

Si us animeu a fer-la no deixeu de compartir les vostres fotos a les xarxes socials etiquetant-nos, que no sabeu la il·lusió que em fa!

Aquesta amanida, creiu-me, és éxit garantit!!!