07 abr. Spaghetti amb pesto rosso
Encara no havia publicat cap recepta de pasta, així que us explicaré una pasta amb pesto rosso, també conegut com a pesto sicilià o alla trapanese.
Tots coneixem el pesto genovès, que el fem basicament amb alfàbrega, pinyons, all, parmesà i oli d’oliva, però us volia ensenyar aquest altre, que al final resulta una salsa bastant semblant al nostre romesco i que realment és millor acceptada pels nens, que quan veuen el color verd del pesto genovès, ja no el volen ni provar.
No se si a vosaltres us passa, però jo a casa tinc un adolescent, que és un gran consumidor de pasta, i moltes vegades ja se m’acaben les idees per fer una pasta diferent. Aquesta us garanteixo que és una molt bona opció per canviar de les típiques salses de tomàquet.
Us deixo l’enllaç al podcast del programa d’ahir de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci. No us el perdeu perquè us expliquem pas a pas la recepta i molts consells i opcions per fer aquest plat:
Programa 06/04/17 El Cafè de La Garriga Minut 26:45
Animeu-vos, perquè és molt fàcil i us encantarà!
Ingredients:
(Per a 4 Persones)
400 gr. d’spaghetti
Aigua i sal
Pel Pesto:
12 tomàquets secs o amb oli d’oliva
1 nyora (opcional)
1 manat d’alfàbrega
60 gr. de pinyons
1-2 grans d’all
60 gr. de formatge parmesà ratllat
75 ml. d’oli d’oliva
Sucre, sal i pebre
Preparació:
Posem els tomàquets secs i la nyora en remull en aigua calenta durant 1 hora.
Passat aquest temps, els escorrem. Tallarem els tomàquets a trossos i traurem la carn de la nyora amb un ganivet. Si utilitzem tomàquets secs en oli, no cal que els remullem.
En un morter afegirem els grans d’all i un polsim de sal. Si no ho volem molt fort d’all només en posarem 1. Començarem a matxacar. Seguidament afegirem l’alfàbrega, els pinyons, el tomàquet i la nyora i el parmesà. Quan tinguem una pasta, anirem incorporant l’oli poc a poc. I finalment rectificarem amb sal, pebre i, si cal, sucre pre reduïr l’acidesa.
També el podem fer posant tots els ingredients en una picadora o en la turmix.
Amb aquesta recepta ens sortirà una quantitat important de pesto, però el podrem guardar a la nevera uns dies sense problema.
Ara bullirem la pasta. Posarem una olla amb abundant aigua (1 litre per cada 100 gr. de pasta) i també abundant sal (12-15 gr. per litre d’aigua). Quan arrenqui el bull afegirem la pasta. Deixarem bullir el temps que ens indiqui el fabricant perquè sigui al dente.
En un bol, afegirem 4 cullerades grosses de pesto i la pasta escorreguda. Reservarem una mica d’aigua de la cocció per si la necessitem per alleugerir la salsa. Barregem i emplatem. Podem espolsar una mica més de parmesà i decorar amb unes fulles d’alfàbrega.
Podem substituir els pinyons, per avellanes o ametlles i l’alfàbrega per julivert.
Els que teniu a la fotografia són amb avellanes i julivert, i us dic que queden molt bons!