Sardines en escabetx

La recepta promesa a les nostres xarxes socials!

Sardines en escabetx. Un plat senzill, ràpid, econòmic i molt versàtil. No és pot demanar més!

Els ingredients:

1 dotzena de sardines

100 ml. d’oli d’oliva verge extra

3 grans d’all sense pelar

1 ceba tendra tallada en grills

1 pastenaga a rodanxes

50 ml. de vinagre (jo utilitzo un vinagre de sidra)

100 ml. d’aigua mineral

Farina per arrebossar les sardines

Sal, 15 grans de pebre negra, 1 cc de pebre vermell en pols (si vols pots afegir-lo picant o meitat i meitat), llorer, llavoers de fonoll, romaní i farigola

 

Elaboració:

Neteja les sardines. Les sales i les enfarines. Fregeix-les en oli i escorrre-les sobre paper absorbent. En el mateix oli d’haver-les fregit, afegeix els alls, la ceba i la pastanaga. Deixa sofregir les verdures entre 2 i 3 minuts. Afegeix les herbes, els grans de pebre i el prebre vermell en pols. Vigila que no es cremi el pebre vermell. Afegeix el vinagre i l’aigua. Deixa bullir de 4 a 5 minuts. Afegeix les sardines i deixa bullir uns 3 minuts més. Rectifica de sal.

Ja ho tens!!! I seran molt més bones si les deixes reposar fins l’endemà.

Soles, fredes o calentes, per afegir a una amanida o per menjar amb una torrada de pa amb tomàquet, que és com més m’agraden a mi.