20 juny Salmorejo de síndria
Aquí us deixo la meva recepta del salmorejo de síndria.
Súper refrescant i nutritiu, però sobretot increïblement bó!
Ingredients:
Pel salmorejo:
500 gr. de síndria
500 gr. de tomàquet pera
200 gr. de pa sec
1 all
100 ml. d’oli d’oliva verge
Vinagre de xerès
sal
Per l’oli d’alfàbrega:
30 gr. d’alfàbrega
50 ml. d’oli d’oliva verge
A més:
Pernil ibèric
Preparació:
Tallem la síndria a daus. Reservem una part per la decoració i en fem daus petits.
Netegem i tallem els tomàquets sencers.
Triturem la síndria. Afegim el pa tallat a trossos perquè s’empapi.
Afegim el tomàquet tallat a trossos, amb pell i tot, l’all, la sal i el vinagre.
Triturem i anem afegint l’oli poc a poc.
Colem per un colador ben fi.
Reservem en fred.
Tallem el pernil en brunoise. Reservem.
Escaldem les fulles d’alfàbrega en aigua bullint uns segons. Refresquem en aigua amb gel. Escorrem i passem a un bol. Afegim l’oli i triturem. Reservem.
Emplatat:
Posem en un plat fons el salmorejo. Afegim uns daus de síndria, el pernil i acabem amb unes gotes de l’oli d’alfàbrega