Salmorejo de síndria

Aquí us deixo la meva recepta del salmorejo de síndria.

Súper refrescant i nutritiu, però sobretot increïblement bó!

Ingredients:

Pel salmorejo:

500 gr. de síndria

500 gr. de tomàquet pera

200 gr. de pa sec

1 all

100 ml. d’oli d’oliva verge

Vinagre de xerès

sal

Per l’oli d’alfàbrega:

30 gr. d’alfàbrega

50 ml. d’oli d’oliva verge

A més:

Pernil ibèric

Preparació:

Tallem la síndria a daus. Reservem una part per la decoració i en fem daus petits.

Netegem i tallem els tomàquets sencers.

Triturem la síndria. Afegim el pa tallat a trossos perquè s’empapi.

Afegim el tomàquet tallat a trossos, amb pell i tot, l’all, la sal i el vinagre.

Triturem i anem afegint l’oli poc a poc.

Colem per un colador ben fi.

Reservem en fred.

Tallem el pernil en brunoise. Reservem.

Escaldem les fulles d’alfàbrega en aigua bullint uns segons. Refresquem en aigua amb gel. Escorrem i passem a un bol. Afegim l’oli i triturem. Reservem.

Emplatat:

Posem en un plat fons el salmorejo. Afegim uns daus de síndria, el pernil i acabem amb unes gotes de l’oli d’alfàbrega