21 oct. Panellets de pinyons
Aquesta ha estat la segona recepta del programa de ràdio El Cafè de La Garriga.
Programa El Cafè de La Garriga 20/10/2016 Minut 44:00
Els panellets de pinyons. Unes dolces tradicionals que no falten a les nostres taules per a la celebració de la castanyada.
Amb aquesta base de massapà, també pots elaborar altres tipus diferents de panellets. De coco, xocolata, café, vainilla, llimona, codony i tantes opcions com vulguis. Només has de tenir en conta, que si vols fer altres sabors diferents als de pinyos i ametlla, no has de posar la ratlladura de llimona en tota la massa. Separa una part del massapà i barreja amb els ingredients que vulguis abans de reposar.
I amb aquesta recepta, també us deixo un truc ideal per que us quedin uns panellets de pinyons perfectes.
No es creuran que els has fet tu!!!
Ingredients:
Per a unes 35 unitats
250 gr. de farina d’ametlla
250 gr. de sucre glas
1 ou
La ratlladura d’una llimona (opcional)
Per als pinyons:
500 gr. de pinyons
2 ous
Preparació:
Farem el massapà barrejant la farina d’ametlla, el sucre glas, l’ou i la ratlladura d’una llimona (opcional). Quan tinguem una massa compacta, l’embolicarem en paper film i la deixarem reposar a la nevera com a mínim una hora. L’ideal son 12 hores.
Per un altre banda, batrem un ou i hi afegirem els pinyons. També els deixarem reposar 12 hores a la nevera.
Quan ja tinguem la massa reposada, anirem formant boletes d’uns 15 gr.
Amb les mans els cobrirem de la barreja d’ou i pinyons. L’ou ens ajudarà a que s’enganxin molt millor.
Els anem col·locant a una safata de forn i els pintem amb l’altre ou batut.
Escalfem el forn a 220º i els enfornem entre 7 i 10 minuts (dependrà del forn) o fins que veiem que queden daurats.