21 abr. Paella Valenciana
Hola amics!
En l’últim programa de ràdio, deiem que començava a venim molt de gust fer una paelleta. Avui us volem explicar la recepta de la paella valenciana. Una paella, que encara que sembla senzilla, requereix d’una tècnica acurada, però sobretot de molta pràctica. És la paella perfecta perquè gaudim d’un dia de familia a l’aire lliure, ja que no requereix gaire preparació per avançat i us garantitzo que té un resultat extraordinari.
Intentarem ser el més estrictes possible amb la recepta. No volem que cap valencià se’ns enfadi! Només afegirem com a extra el toc d’una picada, que us dic que li va perfecta!.
Si voleu fer la recepta tradicional, heu de saber que haureu de subtituir la picada, per tant sols el safrà. Us ho deixo a la vostra elecció.
Si voleu escoltar el podcast de la recepta, us deixo l’enllaç, en el que com sempre, us expliquem alguns consells que us seran de molta utilitat.
Programa El Cafè de La Garriga 20/04/2017 Minut 35:35
I ja anem amb la recepta!. Preneu nota:
Ingredients: (Per a 4 persones)
60 ml. d’oli d’oliva
2 cuixes de pollastre a trossos
½ conill a trossos
250 gr. de costella de porc a trossos
4 alls pelats i sencers
1 fulla de llorer
1 branca de romaní
100 gr. de cargols bullits (opcional)
100 gr. de mongeta verda tallada a trossos
3 carxofes tornejades i tallades a octaus
100 gr. de “garrofon” bullida
100 gr. de tomàquet tamitzat
1 c.p. de pebre vermell dolç
300 gr. d’arròs bomba
Aigua mineral
Sal i pebre
Per la picada:
10 fulles de safrà, 1 nyora, 1 all, julivert, sal, oli i aigua
Preparació:
En una paella escalfem l’oli i hi daurem les carns salpebrades.
Afegim l’all, el llorer i el romaní. A continuació hi tirem les verdures, menys el garrofó i daurem lleugerament. Afegim el pebre vermell i el tomàquet. Sofregim. Afegim l’aigua a cobrir i tirem els garrofons i els cargols. Deixem coure mínim 30 minuts.
Afegim la picada, que haurem fet triturant tots els ingredients.
Afegim l’arròs en forma de creu i deixem coure uns 16 minuts. Els primers 5 minuts a foc fort i després a foc lent.
Rectifiquem de sal al principi de la cocció.
Quan veiem que el gra ha quedat sec, la tapem amb paper d’alumini.
Hem de procurar fer el socarrat de l’arròs.
Deixem reposar.
Abans de servir, remenar la paella.
Espero que us atreviu amb aquesta recepta. Potser l’únic complicat és saber la quantitat d’aigua que hi hem de posar. El més habitual és posar 3 vegades el volum de l’arròs, pero és cert que dependrà molt de la potència del foc i del temps que deixem bullir el brou abans de tirar l’arròs. Us aconsello que la primera vegada que la feu, tingueu una mica d’agua bullint per si n’heu d’afegir en algún moment, però com tot, a base de pràctica de seguida trobareu la mida justa.