Gazpatxo de cireres amb formatge, pernil i oli d'alfàbrega - Àngels Càtering | Cuina amb personalitat

Gazpatxo de cireres amb formatge, pernil i oli d’alfàbrega

Estem en plena temporada de cireres i tot i que la collita d’enguany no ha estat de les millors, no podem desaprofitar aquest moment per fer aquest gazpatxo de cireres, que us garanteixo que sorprendrà i serà un èxit a la vostra taula.

El dos precursors d’aquest plat han estat els grans cuiners Dani García i Martín Berasategui. Jo us explicaré la meva versió, en la que no hi poso all, però si vosaltres sou grans amants de l’all, també podeu afegir-ne una mica.

Pels que vàreu assistir al nostre últim taller de cuina, ja teniu la recepta, però els que no, ahir també la vàrem explicar al programa El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci. No us perdeu detall!

Programa 25/05/17 de El Cafè de La Garriga Minut 30:15

Ingredients:

400 gr. de cireres sense os (600 gr. amb os)
600 gr. de tomàquet pera madur
100 gr. de pebrot vermell
50 gr. de ceba tendra
50 ml. d’oli d’oliva verge extra, vinagre de Xerès, sal, sucre i pebre

Cireres en almívar:

Cireres (triarem les més maques)
Almívar: Sucre 50% – Aigua 50%

Oli d’alfàbrega:

1 manat d’alfàbrega
Oli d’oliva verge extra

Altres:

Formatge crema
Pernil cruixent

Preparació:

Traurem els ossos de les cireres.
Tallarem el tomàquet amb pell i tot.
Escaldarem la ceba i el pebrot vermell uns segons en aigua bullint i refrescarem amb aigua i gel.
Triturarem tots els ingredients menys les cireres amb la sal, l’oli i el vinagre. Afegirem les cireres i acabarem de triturar.
Tamitzarem amb un colador ben fi. Rectificarem de sal, vinagre i sucre.
Reservem en fred.

Fem un almívar i afegim les cireres que haurem triat.
Courem lleugerament. Reservem en fred dins el mateix almívar.

Escaldarem l’alfàbrega uns segons en aigua bullint i refrescarem amb aigua amb gel. Escorrerem bé l’aigua i l’afegirem a l’oli. Triturarem i reservem en un biberó.

Farem el cruixent de pernil ibèric al micro entre 2 i 3 minuts a sobre de paper absorbent de cuina. Reservarem.

Per emplatar, fem una quenelle de formatge crema i la col·loquem al plat. Li posem el cruixent de pernil clavat. Afegim les cireres en almívar i unes gotes de l’oli d’alfàbrega. Acabem servint a taula el gazpatxo de cireres.

No deixeu de preparar aquesta recepta. És refrescant i suau, perfecta per aquests dies de calor!