Estofat de Botifarres amb bolets

Ja tenim molt propera la 6ena Fira de la botifarra de La Garriga que aquest any es celebrarà entre els dies 3 i 5 de març i que és tot un aconteixement social i gastronòmic a la meva ciutat, en la que destaca com a producte estrella les magnífiques botifarres de tot tipus elaborades per autèntics mestres artesans.

Per aquest motiu, en el programa d’ahir de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci, us explicàvem aquesta recepta, on l’ingredient principal és la botifarra.

No us perdeu detall del podcast, perquè us garanteixo que aquesta recepta us soprendrà, ja que el resultat final és realment espectacular.

Programa El Cafè de La Garriga 23/02/17 Minut 29:10

Ingredients:

1 Kg. de botifarra

300 gr. de ceba

300 gr. de bolets

250 ml. de vi negre

250 ml. de brou de carn

1 c/s de sucre morè

2 c/s de vinagre de Mòdena

Mantega, oli d’oliva, romaní

sal

Preparació:

Tallem les botifarres a trossos. Les marquem a una paella amb oli d’oliva. Les reservem.

A la mateixa paella afegim mantega. Tallem la ceba en làmines i la daurem fins que agafi un color fosc.

Netegem els bolets i els tallem a trossos si cal. Els incorporem a la ceba i saltegem una mica.

Afegim el sucre i caramel·litzem. Seguidament hi tirem el vinagre i deixem evaporar uns segons.

Tornem a posar les botifarres a la cassola, juntament amb el romaní. Aboquem el vi, deixem evaporar l’alcohol i seguidament afegim el brou, o si no en tenim, podem posar-hi aigua.

Preescalfem el forn a 200º.

Un cop bulli el contingut de la cassola, ho posem al forn i ho deixem coure durant uns 40 minuts.

Si el resultat es massa caldós, ho acabem de reduir al foc.

Rectifiquem de sal.

Emplatat:

Ho servim plat  i ho podem acompanyar d’una parmentier de patata, una mica d’arròs blanc o unes senzilles torrades d’un bon pa de poble. Podem decorar amb una mica de romaní fresc o julivert picat.