27 març Els calamars amb ceba de la meva mare
Hola a tots,
Avui us vull explicar una recepta que fem a casa nostra de tota la vida i que ens encanta.
La meva mare fa aquesta recepta des que tinc ús de raó i quan la vaig aprendre d’ella la feia amb pop, però jo l’he fet moltes vegades amb calamar i el resultat és igual d’excel·lent.
Com totes les receptes que us estem ensenyant aquests dies, es molt fàcil i es necessiten molt pocs ingredients.
Així que anem a per ella!
Ingredients:
1 kg. de calamar tallat en trossos (pot ser pop o sípia)
1 kg. de ceba tallada en juliana
1 fulla de llorer
1 bon got de vi blanc
Aigua, sal i oli
Elaboració:
En una cassola posem oli i saltejem el calamar, que previament haurem salat, fins que quedi ros. A continuació, afegim la ceba i la fulla de llorer i sofregim la ceba fins que ens agafi color.
En aquest moment, el que jo faig es passar la preparacio a la olla ràpida, però també es pot fer a la mateixa cassola, l’únic que la cocció serà més lenta.
Ara ja podem afegir el vi i el deixarem reduir una mica. Afegirem l’aigua a cobrir i taparem l’olla. L’haurem de deixar coure entre 30 i 45 minuts. Si el feu en una cassola tradicional, potser l’haureu de coure entre 1 i 1:30 hores, just el doble.
Un cop destapem l’olla, haurem de deixar reduir la salsa, fins que la consistència sigui la que ens agrada i finalment rectificarem el punt de sal.
I ja està, no té més!
Si el feu, ja veure el resultat. És un plat fantàstic. A nosaltres ens agrada molt com a tapa amb una mica de pa i res més, però també els podeu acompanyar amb un arròs blanc com el que us vàrem ensenyar a fer l’atre dia en el taller de cuina thai, amb patates fregides o un puré de patates.
Teniu el video al nostre IG perquè veieu el pas a pas.
Una abraçada!