El nostre pollastre rostit a la catalana

Hola de nou,

Avui us portem una recepta de les de tota la vida, d’aquelles que han passat de pares i fills i un dels plats que defineix més la gastronomia de la nostra terra.

I es que avui fem un plat de Festa Major: El pollastre rostit a la catalana.

Tots, l’hem provat, però no tots sabem fer-lo i crec que ja és moment que n’aprenem!

El que avui us ensenyaré és la nostra recepta, ja que com totes les receptes, aquesta també té les seves variants, però la meva, cada cop que la menjo, em transporta als sabors de la infantessa, de les festes de Nadal i als records de la meva àvia, i es que aquest pollastre té molt d’ella.

Així que som-hi, preneu nota dels ingredients i poseu-vos fil a l’agulla, perquè no hi ha cap català que es preu-hi que no sàpiga fer un pollastre rostit 😉

Ingredients:

1 pollastre tallat a octaus (amb l’os, per si hi ha algún despitat que hi posa pit de pollastre desossat)
4 cebes de Figueres tallades en juliana
6 alls matxacats
1 got de vi ranci (o vi blanc si no en teniu)
Un grapat de prunes seques
Un grapat d’orellanes
1 grapat de pinyons
2 fulles de llorer, oli, sal, pebre i aigua

Elaboració:

Netejem bé el pollastre i el salpebrem. En una cassola hi posem l’oli i sofregim bé el pollastre per totes bandes. Decantem el pollastre a una safata.

A la cassola afegim els alls, deixem daurar lleugerament i incorporem la ceba. Deixem coure lentament fins que ens agafi un bon color.

En aquest punt tornem a incorporar el pollastre, el llorer i tirem el got de vi ranci. Deixem evaporar i afegim aigua a cobrir, també podríem afegir un bon caldo d’au, però aquesta vegada amb aigua quedarà bé. Deixem coure fins que el pollastre sigui tendre. Quan faltin uns 5 minuts afegirem els pinyons, les prunes i les orellanes.

Finalment pararem el foc i el deixarem repossar una estona. I ja ho tenim!

Aquest és d’aquells plats que és molt millor l’endemà que el mateix dia.

Un clàssic que amb pocs ingredients obté un resultat incomparable, per alguna cosa és un dels plats dels nostre receptari tradicional.

Animeu-vos a fer-lo sapigueu o no cuinar!. Quan l’hagueu fet un cop, ja passarà a formar part del vostre receptari personal i ajudarem a fer perdurar aquestes receptes tant nostres al llarg dels anys.

Ens veiem en persona per IG !!!