18 nov. Crema de fonoll amb llagostins i oli dels seus caps amb curri i xilis
Novembre és el mes del fonoll. Amb aqeust bulb amb notes anissades i dolces, nutirtiu i de molt fàcil digestió, bastant desconegut, però tant de temporada, prepararem una fantàstica crema, a la que afegirem uns tocs molt thai.
Si voleu escoltar el pas a pas us deixo el link del podcast del progrma El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci.
Programa El Cafè de La Garriga 17/11/2016 Minut 40:50
No deixeu de preparar aquesta recepta. És suau, dolça, amb notes cítriques i picants. Us garanteixo que us sorprendrà!
Ingredients:
(Per a 4 persones)
Per la crema:
25 ml. d’oli d’oliva
25 gr. de mantega
1 ceba tendra
1 bulb de fonoll d’uns 350 gr.
2-3 patates
500 ml de brou d’au
100 ml. de nata
Sal i pebre
8 llagostins
Per l’oli:
100 ml d’oli d’oliva
Els caps dels llagostins
1 c.c. de pebre vermell en pols
1 c.p. de curri
1 c.s. de salsa de soja
1 c.s. de coriandre fresc picat
Xile fresc fresc picat o en pasta
Preparació:
Piquem la ceba, tallem el fonoll en trossos (podem reservar alguna fulla per la decoració) i pelem i tallem les patates a trossos.
Posem l’oli i la mantega en una olla. Sofregim la ceba a foc suau, sense que agafi color. Afegim el fonoll, la patata i el brou just a cobrir.
Deixem coure fins que veiem que els ingredients estan fets.
Separem del foc. Triturem, afegim la nata i rectifiquem de sal i pebre.
Colem i reservem.
Pelem els llagostins deixant el final de la cua. Els hi traiem els intestins i reservem salpebrats.
Posem els caps en un cassó amb l’oli d’oliva. Anem escalfant lentament i aixafant els caps al mateix temps perquè ens vagin deixant anar el seu suc. Afegim el pebre vermell en pols, sofregim breument i separem del foc. Deixem reposar uns minuts.
Colem l’oli i afegim la resta d’ingredients, emulsionem i reservem.
Emplatat:
Marquem lleugerament els llagostins en una planxa per breu espai de temps.
En un plat fons, servim la crema freda o calenta. Posem 2 llagostins per plat i afegim un parell de c.p. de l’oli. Podem acabar de decorar amb unes fulles de fonoll i amb sèsam.