Crema de fonoll amb llagostins i oli dels seus caps amb curri i xilis

Novembre és el mes del fonoll. Amb aqeust bulb amb notes anissades i dolces, nutirtiu i de molt fàcil digestió, bastant desconegut, però tant de temporada, prepararem una fantàstica crema, a la que afegirem uns tocs molt thai.

Si voleu escoltar el pas a pas us deixo el link del podcast del progrma El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci.

Programa El Cafè de La Garriga 17/11/2016 Minut 40:50

No deixeu de preparar aquesta recepta. És suau, dolça, amb notes cítriques i picants. Us garanteixo que us sorprendrà!

Ingredients:

(Per a 4 persones)

Per la crema:

25 ml. d’oli d’oliva

25 gr. de mantega

1 ceba tendra

1 bulb de fonoll d’uns 350 gr.

2-3 patates

500 ml de brou d’au

100 ml. de nata

Sal i pebre

8 llagostins

Per l’oli:

100 ml d’oli d’oliva

Els caps dels llagostins

1 c.c. de pebre vermell en pols

1 c.p. de curri

1 c.s. de salsa de soja

1 c.s. de coriandre fresc picat

Xile fresc fresc picat o en pasta

Preparació:

Piquem la ceba, tallem el fonoll en trossos (podem reservar alguna fulla per la decoració) i pelem i tallem les patates a trossos.

Posem l’oli i la mantega en una olla. Sofregim la ceba a foc suau, sense que agafi color. Afegim el fonoll, la patata i el brou just a cobrir.

Deixem coure fins que veiem que els ingredients estan fets.

Separem del foc. Triturem, afegim la nata i rectifiquem de sal i pebre.

Colem i reservem.

Pelem els llagostins deixant el final de la cua. Els hi traiem els intestins i reservem salpebrats.

Posem els caps en un cassó amb l’oli d’oliva. Anem escalfant lentament i aixafant els caps al mateix temps perquè ens vagin deixant anar el seu suc. Afegim el pebre vermell en pols, sofregim breument i separem del foc. Deixem reposar uns minuts.

Colem l’oli i afegim la resta d’ingredients, emulsionem i reservem.

Emplatat:

Marquem lleugerament els llagostins en una planxa per breu espai de temps.

En un plat fons, servim la crema freda o calenta. Posem 2 llagostins per plat i afegim un parell de c.p. de l’oli. Podem acabar de decorar amb unes fulles de fonoll i amb sèsam.