Crema de carbassa amb gingebre, curri i aranja

Aquí us deixo la recepta de la crema de carbassa que vaig explicar pas a pas en el segon programa de la temporada de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci.

Programa El Cafè de La Garriga 20/10/2016 Minut 37:13

Perfecta per la tardor o pel sopar de la castanyada o el Halloween.

Especiada, fresca, cítrica, picant i molt equilibrada.

La podeu acompanyar amb uns crostons de pa amb all i julivert, amb pernil ibèric, amb formatge de cabra o amb un saltejat de bolets.

Us animo a preparar aquesta fantàstica crema. Us sorprendrà!!!

Ingredients:

(Per a 4 persones)

20 gr. d’oli d’oliva (2 cs)

20 gr. de mantega

150 gr. de ceba tendra picada

1 all picat

1 tros de gingebre d’1 cm pelat i picat

750 gr. de carbassa pelada i tallada a daus grans

2 pastanagues

1 aranja

Brou de pollastre o carn

Curri, sal i pebre

Per als crostons:

30- 40 gr. d’oli d’oliva (3-4 cs)

2-3 llesques de pa rústic

1 all picat petit

Julivert picat

Preparació:

Escalfem el forn a 200º. Posem la carbassa tallada a daus grans i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes en una safata per anar al forn. Ho espolsem amb una mica de curri, sal i pebre i hi tirem un raig d’oli i el suc de mitja aranja. Barregem i ho posem al forn uns 30 minuts o fins que veiem que la carbassa ja és tendre.

Mentrestant, posem l’oli i la mantega en una olla alta a escalfar. Afegim la ceba, l’all i el gingebre picats i un tros de pell de l’aranja. Saltegem a foc suau, intentant que no agafi massa color. Retirem la pell d’aranja que ja ens ha deixat el seu aroma.

Afegim la carbassa, la pastanaga i una mica de brou.

Ho deixem bullir uns minuts. Retirem, triturem amb turmix i passem per un colador.

Pels crostons:

Deixem assecar una mica el pa. El tallem a daus.

Posem l’oli en una paella i l’escalfem. Afegim els daus de pa i els fregim a foc no massa fort perquè ens quedin cruixents.

Piquem all i julivert i l’afegim a l’últim moment. Reservem.

Emplatat:

En un bol o plat fons, servim la crema. Posem un raig d’oli cru pel damunt i acompanyem amb els crostons de pa.