Cigrons amb bacallà i espinacs

Estem en Quaresma i farem un clàssic que mai falla. No us perdeu detall d’aquesta recepta. És un plat equilibrat, nutritiu i al mateix temps molt saborós.

Us deixo el podcast, per si voleu escoltar tots els consells que us explicavem en el programa d’ahir de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci.

Programa 23/03/2017 El Cafè de La Garriga Minut 27:20

Ingredients:

Per coure els cigrons:

250 gr. de cigrons

1 porro, 1 pastanaga, 1 branca d’api,

1 fulla de llorer, 2 grans d’all, aigua i sal

Pel sofregit:

1 ceba picada petita

1-2 alls picats

1 c/p Pebre vermell molt

Oli d’oliva

Per la picada:

1 all, julivert fresc picat, 1 grapat d’ametlles torrades, aigua i oli d’oliva

A més:

200 gr. de bacallà dessalat

150 gr. d’espinacs

Fumet de peix

Farina

2 ous durs

Oli d’oliva

Preparació:

Posarem en remull els cigrons amb aigua freda el dia abans.

En una olla, posarem aigua nova i les verdures per coure els cigrons a trossos. Quan arrenqui el bull hi tirarem els cigrons i els deixarem coure a foc lent el temps que necessitin, que sol ser entre 2 i 2:30 hores. Si hem d’afegir aigua durant la cocció, sempre haurà de ser calenta, ja que es important no parar mai el bull.

Els deixem refredar dins la mateixa aigua.

En una cassola baixa sofregirem els alls i la ceba en una mica d’oli d’oliva. Tot seguit i tirarem el pebre vermell molt i deixarem sofregir lleugerament amb molt de compte de que no se’ns cremi.

Tallarem la cocció amb el fumet de peix i afegirem els espinacs ben nets i tallats. Els deixarem coure lleugerament.

Mentrestant tallarem el bacallà en daus, l’enfarinarem i el fregirem a foc fort. Escorrem sobre paper absorbent i reservem.

Fem la picada amb el morter i afegim una mica d’aigua i oli d’oliva. També la podem fer amb turmix. Reservem.

Coem els ous, els pelem i els reservem.

Ara ja és el moment d’acabar el plat. Afegim els cigrons a la cassola. Seguidament hi tirarem la picada. Deixem bullir entre 5 i 10 minuts. Just abans de parar el foc, afegim els daus de bacallà. Tapem i deixem reposar uns minuts.

Emplatem amb una mica d’ou dur.