Cheesecake amb fruita vermella

Avui us vull presentar la meva versió de la New York Cheesecake. Un pastís conegut mundialment i amb milers de versions, encara que sempre es caracteritza per la base de galetes cruixents i per estar cuit al forn.

Ja hem passat el mes de gener, en el que hauríem d’haver compensat els excessos del Nadal i ara anem per aquesta recepta dolça i perfecta pels mesos de fred, just quan ja tenim als mercats les primeres maduixes de la temporada.

Veureu que és molt fàcil! Y si us queda algún dubte, aquí us deixo el podcast del programa de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci, a on us explico el pas a pas:

Programa El Cafè de La Garriga 02/02/17 Minut 30:12

Ingredients:

Per la base:

200 gr. de galetes Maria (1 paquet)

120 gr. de mantega sense sal

Per la crema de formatge:

600 gr. de formatge crema (tipus Philadelphia)

150 ml. de nata 35% MG

2 ous

125 gr. de sucre

1 beina de vainilla o 1 c.c. d’extracte de vainilla

1 c.c. de maizena

Per la melmelada:

500 gr. de fruita vermella variada

(gerds, nabius, groselles, mores, maduixes)

250 gr. de sucre

Preparació:

Començarem fent la melmelada. Barregem la fruita vermella amb el sucre i la deixem reposar 12 hores a la nevera.

La posem en un cassó a foc lent i la deixarem coure uns 40 minuts.

La reservem en fred.

Per la base, triturem les galetes amb una picadora.

Escalfem la mantega fins que es desfaci i la posem juntament amb les galetes. Integrem bé i posem la barreja al fons d’un motlle d’uns 20-22 cm. pressionant perquè quedi ben uniforme i compactada.

Escalfem el forn a 180º i posem la base uns 10 minuts perquè ens quedi dura.

Mentrestant preparem la crema de formatge. Afegim la nata al formatge i batem per integrar bé. A continuació hi tirarem els ous i continuarem batent. Per últim afegim el sucre, la vainilla i la maizena.

Baixem la temperatura del forn a uns 160º -170º .

Aboquem la crema al motlle i l’introduïm al forn.

Deixem coure durant 45 minuts. Quan parem el forn deixarem el motlle a dins per uns minuts més.

Posem el pastís a la nevera i el deixem refredar unes hores.

El traiem del motlle i posem la melmelada pel damunt.

Podem decorar amb fruita vermella sencera.