09 juny Ceviche de llagostins amb cítrics
Perquè estem quasi a l’estiu, perquè ens l’heu demanat a les nostres xarxes socials i perquè ens encanta aquesta recepta, avui us portem un ceviche de llagostins amb cítrics. Una recepta típica peruana a la que nosaltres li posem un toc meditarrani, afegint una mica de suc de taronja al seu marinat.
És fresca, intensa, fàcil i segur que no us deixarà indiferents.
Podeu escoltar el podcast del programa de El Cafè de La Garriga a on teniu tots els detalls. Minut 26:45
Ingredients: (per a 4 persones)
24 llagostins
2 llimones
4 llimes
2 taronges
1 ceba morada o de Figueres tallada en juliana fina
Coriandre fresc picat
Xili fresc picat o pasta de xili
Mini panotxes de blat de moro
Oli d’oliva, sal i pebre
Preparació:
Separarem els caps dels llagostins i pelarem les cues. Els hi traurem l’intestí, salpebrarem i reservarem.
Posem una olla al foc amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent i afegirem els caps dels llagostins. Saltejarem lleugerament i afegirem aigua a cobrir. Deixarem coure 20 minuts. Retirarem, colarem, aixafant bé els caps i posarem a reduir de nou fins a obtindré una salseta. Reservarem.
Fem el suc de les llimones, les llimes i la taronja. Hem de posar en un recipient parts iguals de suc de llimona, de llima i de taronja. Reservem.
Pels llagostins tenim 2 opcions. Si no ens agrada del tot el peix cru, els podem escaldar sencers uns segons amb aigua bullint i llavors refrescar en un bol amb aigua i gel. Pel contrari, si preferim el llagostí cru, el tallarem en 3 o 4 trossos (han de quedar grossets).
En un bol afegim 1 c/s de coriandre picat, 1 c/c de xili fresc picat o pasta de xili, la ceba, els llagostins i el suc dels cítrics. Deixarem macerar a la nevera entre 2 i 4 minuts. Per últim afegirem 1 c/s de la salsa dels caps dels llagostins per potenciar el sabor. Rectificarem de sal i pebre.
Podem servir acompanyar d’unes mini panotxes de blat de moro, de cancha o choclo, d’una mica de ratlladura de taronja, d’uns grills de taronja o unes fulles de coriandre fresc.