Ceviche de llagostins amb cítrics - Àngels Càtering | Cuina amb personalitat

Ceviche de llagostins amb cítrics

Perquè estem quasi a l’estiu, perquè ens l’heu demanat a les nostres xarxes socials i perquè ens encanta aquesta recepta, avui us portem un ceviche de llagostins amb cítrics. Una recepta típica peruana a la que nosaltres li posem un toc meditarrani, afegint una mica de suc de taronja al seu marinat.

És fresca, intensa, fàcil i segur que no us deixarà indiferents.

Podeu escoltar el podcast del programa de El Cafè de La Garriga a on teniu tots els detalls. Minut 26:45

Ingredients: (per a 4 persones)

24 llagostins

2 llimones

4 llimes

2 taronges

1 ceba morada o de Figueres tallada en juliana fina

Coriandre fresc picat

Xili fresc picat o pasta de xili

Mini panotxes de blat de moro

Oli d’oliva, sal i pebre

Preparació:

Separarem els caps dels llagostins i pelarem les cues. Els hi traurem l’intestí, salpebrarem i reservarem.

Posem una olla al foc amb una mica d’oli d’oliva i quan estigui calent i afegirem els caps dels llagostins. Saltejarem lleugerament i afegirem aigua a cobrir. Deixarem coure 20 minuts. Retirarem, colarem, aixafant bé els caps i posarem a reduir de nou fins a obtindré una salseta. Reservarem.

Fem el suc de les llimones, les llimes i la taronja. Hem de posar en un recipient parts iguals de suc de llimona, de llima i de taronja. Reservem.

Pels llagostins tenim 2 opcions. Si no ens agrada del tot el peix cru, els podem escaldar sencers uns segons amb aigua bullint i llavors refrescar en un bol amb aigua i gel. Pel contrari, si preferim el llagostí cru, el tallarem en 3 o 4 trossos (han de quedar grossets).

En un bol afegim 1 c/s de coriandre picat, 1 c/c de xili fresc picat o pasta de xili, la ceba, els llagostins i el suc dels cítrics. Deixarem macerar a la nevera entre 2 i 4 minuts. Per últim afegirem 1 c/s de la salsa dels caps dels llagostins per potenciar el sabor. Rectificarem de sal i pebre.

Podem servir acompanyar d’unes mini panotxes de blat de moro, de cancha o choclo, d’una mica de ratlladura de taronja, d’uns grills de taronja o unes fulles de coriandre fresc.