18 gen. Carxofes amb cloïsses
No se si us heu adonat, però estem en ple hivern i fa un fred glaciar. I per això és el moment perfecte per preparar aquesta recepta amb carxofes. Aquest producte de súper temporada, ric en calci, fòsfor i ferro i ple de vitamines A, C i B. Un aliat perfecte per lluitar contra el colesterol i els excessos que quasi tots hem fet aquestes passades festes de Nadal.
Així que aquí us deixo una recepta equilibrada, fàcil, molt de temporada i increïblement saborosa.
No us perdeu detall del programa de El Cafè de La Garriga de Ràdio Silenci. Us deixo el podcast:
Programa El Cafè de La Garriga 19/01/17 Minut 29:00
Som-hi!
Ingredients:
Oli d’oliva
8 carxofes
400 gr. de cloïsses
2 grans d’all picats
1 ceba tendra picada petita
Un raig de vi blanc
2 cullerades de farina
Julivert
Fumet de peix o aigua
Sal i pebre
Preparació:
Netejarem les carxofes extraient les fulles més dures, tallant part del tronc, les puntes de les fulles de la part superior i tornejant la base. Les tallarem a quarts o octaus i amb la punta d’un ganivet extraurem les barbes de l’interior de cada quart.
Les reservarem en aigua amb gel i les branques del julivert perquè no s’oxidin.
En una olla, posarem aigua a bullir amb sal, un raig d’oli i una cullerada de farina. Quan arrenqui el bull, hi tirarem les carxofes i les deixarem bullir uns 5 minuts, just perquè ens quedin al dente. Les escorrem i les reservem.
En una paella hi escalfem un raig d’oli d’oliva. En primer lloc i sofregirem lleugerament l’all. Hem de vigilar que no es cremi. A continuació hi tirem la ceba tendra i la deixem ofegar, sense que ens agafi color. Hi tirem un raig de vi blanc i el deixem reduir completament. Seguidament hi posarem la cullerada de farina i la cuinarem a foc suau durant un parell de minuts. Ja és el moment de posar-hi el fumet o l’aigua. En quant arrenqui el bull hi posarem les carxofes i les cloïsses. Ho deixarem coure tapat, just fins que se’ns obrin les cloïsses. Ajustem el punt de sal i hi tirem una mica de pebre.
Parem el foc i espolsem amb abundant julivert fresc picat per sobre.