22 març Bunyols de vent
Estem de Setmana Santa! Us deixo la meva recepta per uns BUNYOLS DE VENT. Fàcils i molt bons!
Ideals per a l’época de Quaresma i perfectes per donar-nos un capritx en qualsevol moment del día.
I si tens convidats sorpresa, és una recepta molt ràpida i econòmica, que et pot solucionar les postres, una sobretaula o un berenar en un moment.
Ingredients:
125 ml. d’aigua
125 ml. de llet sencera
110 gr. de mantega
3-4 cullerades soperes de sucre
1 pessic de sal
150 gr. de farina
3-5 ous (els que admeti, dependrà del tamany dels ous i de la masa)
Per aromatitzar:
1 culleradeta de cafè de canyella i una d’anís en pols (pots provar posant el que vulguis pell de llimona o taronja, cardamom, ….)
Oli per fregir
Sucre per arrebossar
Preparació:
Posa en un cassó la llet, l’aigua, la mantega, el sucre, la sal i les espècies. Porta a ebullició. Afegeix la farina i baixa el foc. Cou durant 3 minuts fins que la farina es desenganxi de les parets del cassó. Retira del foc. Passa a un bol i remena perquè baixi una mica la temperatura. Afegeix els ous batuts 1 a 1. Has d’aconseguir la textura de “pico de pato”, que la masa penji de la cullera sense que arribi a caure. Escalfa abundant oli en una cassola baixa. Ves fent petites porcions amb dues culleretes de postres i fregeix en tandes de no més de 10 unitats. Escorre i passa’ls a un plat a on hi hauràs posat sucre per arrebossar.
T’atreveixes? Si no els has fet mai, fliparàs!!!