28 març Arròs sec amb costella, botifarra, sípia i carxofes
Us vàrem que faríem paella i com que arriba el cap de setmana, aquí tenim la primera recepta d’arrós, i dic la primera, perquè de ben segur que en farem més.
Aquest és dels meus preferits. Un mar i montanya en tota regla, que admet una gran combinació d’ingredients que poden ser aquests que us diem o altres que tinguem a casa.
A tots els que us fa por fer un arrós, preneu nota i mireu el video que tenim penjat a Instagram. Amb els consells que us donarem, no podeu fallar!!!
Ingredients:
320 gr. d’arròs bomba (80 gr.er persona)
300 gr. de costella de porc tallada petita (pot ser conill, pollastre …)
1 botifarra tallada a rodanxes
1 sípia tallada a daus (també pot ser calamar)
2 carxofes tornejades i tallades en octaus (també us quedarà bé mongeta verda, pèsols …)
350 gr. de ceba de Figueres picada petita
1 pebrot verd petit tallat petit
1 all picat
2-3 tomàquets pera tamitzats
50% de caldo de carn o au + 50% de fumet de peix
Una picada de nyora, all, julivert, safrà, sal, oli i aigua
Aigua, oli sal i pebre
Elaboració:
En una cassola baixa o una paella posem oli i comencem saltejant la costella de porc i la botifarra. A continuació afegim la sípia i també les daurem. Ara ja serà el moment d’afegir la ceba i sofregir-la lentament fins que ens agafi un bon color. Posteriorment afegirem el pebrot verd i l’ofegarem uns minuts. Incorporem l’all, sofregim 1 minut i afegim el tomaquet que haurem triturat i passat per un colador per tamitzar-lo. Deixem evaporar l’aigua de vegetació del tomàquet i afegim aigua per poder acabar la cocció de la costella i la sípia. Coem i deixem reduir tot el sofregit de nou a sec. En aquest moment tenim llest el sofregit.
Mentre anem fent el sofregit, tornegem les carxofes i les blanquegem en una olla amb aigua sal i oli durant 2-3 minuts. Les decantem i les reservem.
També podem anar fent la picada posant tots els ingredient al got de la batedora i triturant amb el turmix. Reservem.
Posem els caldos a escalfar.
Pre-escalfem el forn a 200º amb posició dalt i baix i ventilació.
En una paella ample, afegim el sofregit i l’arròs i l’anacarem, que vol dir sofregir-lo lleugerament. Afegim el doble de caldo que d’arròs i barregem. Afegim 3-4 cp de picada i rectifiquem de sal i pebre.
Posem la paella al forn i la deixem 10 minuts.
Quan ja hagi passat el temps, la treurem del forn i la deixarem reposar 5-10 minuts més.
I ja el tenim acabat. Ja veureu el resultat, us quedarà un arròs de 10!!!
En el video us ensenyarem el pas a pas per solventar tots els dubtes que tingueu.
Molts, molts petons i molta força a tots!!!!
Pic by Pinterest atable.es