Ajoblanco de coco amb meló i sardina marinada

No se a vosaltres, però a mi, amb aquesta calor, només em venen de gust coses fredes per menjar i avui us explicaré una recepta molt i molt refrescant d’ajoblanco amb coco. És una variant perquè poguem fugir del típic gazpatxo i a la que li donc un toc amb coco que li va molt bé.

Aquest plat és refrescant, però al mateix temps molt nutritiu degut a la gran quantitat de fruit seca que porta, així que tampoc abuseu prenent-ne grans quantitats, sempre que us pogueu resisitir.

Us deixo el podcast del programa d’ahir del Cafè de La Garriga Minut 43:20, la llista d’ingredients i la preparació.

Ingredients: (Per a 4 persones)

150 gr. d’ametlla crua i pelada
6 grans d’all
30 gr. de pa
200 ml. de llet de coco
50 ml. d’oli d’oliva verge extra
2 c/s de vinagre de vi blanc
150-200 ml. d’aigua mineral
Sal

Altres:

4 Sardines fresques en filets
Sal i sucre a parts iguals
Ratlladura de pell de llimona
Oli d’oliva verge extra
Meló

Preparació:

Deixem les ametlles en remull en aigua durant 12 hores.

Remullem el pa amb la llet de coco.

Escaldem els alls pelats i tallats per la meitat 2 minuts en aigua bullint.

Posem tots els ingredients a la batedora i triturem bé, fins que quedi una pasta ben fina. Afegim aigua al gust i rectifiquem de sal i vinagre.

Colem i reservarem en fred.

Fem unes perles de meló i reservem en fred.

Per les sardines, haurem netejat els filets d’escates i espines i els congelarem prèviament 72 hores.

Preparem el marinat posant la mateixa quantitat de sal que de sucre en un bol, juntament amb la ratlladura de la llimona.

Farem un llit en una safata amb aquesta preparació i col·locarem els filets de sardina. Cobrirem amb la resta de marinat i deixarem reposar uns 15 minuts.

Passat aquest temps, traurem els filets els netejarem a sota de l’aigua, els assecarem bé i els submergirem en oli d’oliva, fins al moment de l’emplatat.

Per emplatar, servirem l’ajoblanco i l’acompanyarem d’uns trossets de sardina marinada, d’unes perles de meló i acabarem amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

També ho podeu acompanyar de d’altres ingredients com poden ser uns llagostins bullits, salmó fumat, ous de truita o salmó, un cruixent de pernil, etc…

És una recepta fàcil i que estic segura que us sorprendrà, així que no deixeu de preparar-la.